אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"א 1075-05

פסק-דין בתיק ת"א 1075-05

תאריך פרסום : 25/09/2011 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום קריית גת
1075-05
29/06/2011
בפני השופט:
אלון אינפלד

- נגד -
התובע:
פלוני ( קטין) באמצעות אביו
הנתבע:
1. החברה למתנסים-מרכזים קילתיים בישראל בע"מ
2. החברה העירונית לתרבות ספורט ומרכזים קהילתיים באשדוד בע"מ
3. מדינת ישראל - משרד החינוך

עו"ד א. רוטקופף
עו"ד א' שטיין
עו"ד אלאמר ירושלמי
פסק-דין

      רקע           

1.      התובע, יליד 1993, עותר לפצותו בגין נזקי גוף שנגרמו לו, לטענתו, באירוע מיום 19.7.00 במהלך השתתפותו בקייטנת קיץ שארגן והפעיל "מתנ"ס ט"ו" באשדוד ואשר התארחה באותו יום בבריכת השחייה של מתנ"ס "בית לברון" באשדוד.

2.      נתבעת 1, החברה למתנ"סים - מרכזים קהילתיים בישראל בע"מ (להלן: " חברת המתנ"סים הארצית" או " החברה הארצית") הינה חברה המפעילה מתנ"סים ברחבי הארץ, הייתה, בין היתר, שותפה לאחריות על מתנ"ס "בית לברון" באשדוד. נתבעת 2, החברה העירונית לתרבות, ספורט ומרכזים קהילתיים באשדוד בע"מ (להלן: " החברה העירונית למתנ"סים" או " החברה העירונית") הינה הבעלים והמפעילה, בין היתר,  של מתנ"ס ט"ו אופק באשדוד, אצלה נרשם התובע לפעילותו בקייטנה, ומי שהפעילה את הקייטנה.

3.      לגרסתו של התובע, תוך כדי גלישתו במגלשה מתנפחת בשטח מתנ"ס "בית לברון", ילד, שגלש וקפץ במתקן, פגע בידו וגרם לו נזק (להלן: "התאונה" או "האירוע"). לאחר קרות הפגיעה, הבחינו בתובע ילדים ששהו במקום והזעיקו את מדריך הקייטנה. המדריך קרא לעזרה את אחד מאנשי המקום על מנת שיעזור לתובע לקום. התובע פונה לאחד החדרים במקום עד שהגיע אמבולנס.

4.      עוד נטען כי התובע פונה באמבולנס, מלווה באימו, לבית החולים "קפלן" ברחובות. בצילום שנעשה אובחן שבר. התובע נכנס לניתוח בהרדמה כללית והוחדרו מסמרים לקיבוע השבר. התובע אושפז למשך 3 ימים, שוחרר מבית החולים כשהוא מגובס.

5.      מומחה שמונה מטעם בית המשפט, ד"ר קרב, כירורג יד, קבע בחוות דעתו כי לתובע נותרה נכות צמיתה של 5%.

6.      החברה הארצית למתנ"סים שלחה הודעת צד ג' לחברה העירונית למתנ"סים ומבטחתה - " הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ" (להלן: " הכשרת היישוב"). בנוסף שלחה הודעת צד ג' 3 ל משרד החינוך, דהיינו למדינה.

7.      החברה העירונית למתנ"סים שלחה הודעת צד ג' לחברת המתנ"סים הארצית ומבטחתה - " אריה חברה ישראלית לביטוח בע"מ " (להלן: " אריה").

8.      בין הצדדים קיימת מחלוקת משולשת, לעניין החבות, לעניין הנזק ולעניין תחולת הביטוח. בתיק נשמעו ראיות. מטעם התובע העידו התובע בעצמו, כבן 17 ביום מתן עדותו, ואביו. מטעם חברת המתנ"סים הארצית העיד מר בועז גדסי, מי שהיה מנהל מתנ"ס "בית לברון" ועובד של חברת המתנ"סים הארצית ומטעם החברה העירונית למתנ"סים העיד מר יגאל גמליאל, מי ששימש במועד קרות התאונה כראש לשכת ראש העיר אשדוד.

9.      הצדדים ויתרו על חקירת המומחה ועם סיכום טענותיהם הובא התיק לפני למתן פסק דין.

טענות הצדדים לעניין האחריות :

טענות התובע:

10.  טענותיו המרכזיות של התובע הן:

א.      יש להטיל אחריות על החברה הארצית למתנ"סים מתוקף היותה אחראית על מתנ"ס ט"ו אופק שארגן את הקייטנה בה היה רשום התובע ואף אחראית על המתנ"ס המארח בבריכה, בבית לברון. כמו כן, יש להטיל אחריות על חברת המתנ"סים העירונית, כמי שהיתה הבעלים והמחזיקה בפועל של מתנ"ס ט"ו אופק וכן מפעילתו ומפעילת הקייטנה ואף קשורה גם כן למתנ"ס בית לברון. נטען כי עליה היה מוטלת החובה לדאוג לשלומו ובטיחותו של התובע כחניך ומשתתף בפעולות המתנ"ס.

ב.       החברה הארצית למתנ"סים וחברת המתנ"סים העירונית הפרו את חובת הזהירות כלפי התובע ובכך התרשלו כלפי התובע. איש ממדריכי הקייטנה או מפעילי המגלשה לא דאג למנוע את הקפיצות על המגלשה ולא דאג לווסת את כמות הגולשים.

ג.        יש להחיל את ה"כלל מדבר בעדו" ו/או "דבר מסוכן" על פי סעיפים 41 ו-38 לפקודת הנזיקין בהתאמה.

ד.       אין לייחס אשם תורם לתובע נוכח גילו הצעיר בעת האירוע.

טענות החברה הארצית למתנ"סים:

11.  עיקר טענות החברה הארצית הן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ